Toplotne pumpe

Toplotne pumpe

Idi na prvu stranu

 Toplotne pumpe se odlikuju sledecim karakteristikama:

SIEMENS kontroler sa visokim performansama i jednostavnim interfejsom

HITACHI i PANASONIC vijačni kompresori

Visoko efikasni Swep\GEA pločasti izmenjivač toplote

EMERSON ekspanzioni ventil

Integrisani Soft Starter za monofazne uređaje

Integrisani regulator radnog pritiska

Fleksibilna kriva grejanja

Daljinska kontrola

PROIZVODI POSEDUIJU TUV I CER SERTIVIKAT

toplotne pumpe cena

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

U ponudi imamo toplotne pumpe VAZDUH-VODA i GEOTERMALNE toplotne pumpe.

toplotna pumpa           06213725677

Jedna od glavnih karakteristika toplotnih pumpi je prikupljanje korisne toplotne energije iz okoline, u zavisnosti od vrste same pumpe. Kada je u pitanju toplotna pumpa vazduh-voda, ta energija se prikuplja iz okolnog vazduha. Kod geotermalnih pumpi se vrsi apsorbcija toplotne energije iz zemlje ili podzemnih voda. Prikupljena energija se dogreva u samoj pumpi i na taj nacin svaka pumpa za 1KW utrosene elektricne energije proizvede 3 do 5KW toplotne energije.

 

 

image_gallery

 

Toplotne pumpe spadaju u red nisko-temperaturnih sistema grejanja sto takodje vodi ka ustedi energije. Najvisa temperatura koju toplotne pumpe mogu da postignu je 60 celzijusovih stepeni. Iz tog razloga su one idealne za kombinaciju sa podnim grejanjem i fan-coil uredjajima gde potrebna temperatura polaznog voda iznosi 35 do 40 stepeni. Toplotne pumpe se takodje mogu kombinovati sa solarnim sistemima za dogrevanje objekata i sanitarne vode.

 

U sledecim tabelama mozete videti glavne karakteristike toplotnih pumpi raznih snaga

tpvv1

tpvv2

 

 

tpvv3

 

tp1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tp2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tp3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na primer, za grejanje prosecne kuce od 100 kvadrata potrebna je toplotna snaga oko 20 KW. To znaci da bi te potrebe zadovoljila toplotna pumpa koja bi trosila 5 KW elektricne energije i to pri maksimalnom opterecenju. 

 

Jos jedna pogodnost kod toplotnih pumpi je ta sto se one u letnjem periodu mogu koristiti za klimatizaciju celog objekta pomocu istih grejnih tela, na primer fan-coil uredjaja.

 

 

parapetni fancoilzidni fancoil

 

 

 

 

 

 

 

Postoji vise vrsta fan coil uredjaja, od kojih izdvajamo parapetne i zidne. Na sledecoj tabeli mozete videti toplotne karakteristike parapetnih fan coil uredjaja kao i njihove dimenzije. Za razliku od klasicnih radijatora, fan coil uredjaji mogu da vrse grejanje objekta sa znatno nizom temperaturom polaznog voda kotla (oko 30 stepeni C), a kondenz koji se stvara pri hladjenju odvodi se van objekta, slicno kao kod unutrasnjih jedinica klima uredjaja.