Solarni bojler

Novi RD Extreme sistemi su solarni termosifonski bojleri koiji koriste sanitarnu vodu sa vakuum cevnim kolektorom u setu sa grejacem i sistemom za upravljanje.

Naši sistemi su dostupni u sledecim kapacitetima:

Samostalni sistemi od 150l, 200l, 240l,

Odvojeni sistemi od 300l, 500l, 800l, 1000l, 1500l, 3000l.

Ovo je veoma isplativ sistem sa sanitarnom vodom koji se jednostavno ugradjuje.Sunce sija na vakuum cevi tako da se toplota prenosi do cevi za grejanje i to skoro bez ikakvih gubitaka toplote u bojleru.Vrhovi grejaca se se spajaju sa lezistem u unutrasnjosti celicnog bojlera.Na taj nacin ne dolazi do curenja vode u slucaju da se cev polomi.Ovaj sistem je razvijen za koriscenje u onim slucajevima kada se proizvodnja standardne tople vode ne isplati ili nije moguca(npr.vikendice,kuce koje se koriste sezonski itd.)

Optimalno iskoriscenje energije-Toplota sunca se ekonomicno koristi jer rezervoar ima dobru izolaciju i tako se toplota cuva duze vremena.Kada je zracenje sunca slabije,sistem se moze dogrejati elektro grejacem od 1500 w i time se nastavlja rad sistema.

Zastita od mraza-Sistem ima zastitu od mraza do temperature od -20 stepeni,tako da sistem proizvodi energiju i kada nema sunca .To se postize usled dobre izolacije bojlera,koja stiti od mraza i tokom noci. Spoljašnji prikljčci se takodje moraju zastititi od mraza izolacijom u slucaju da je sistem tokom zimskog perioda bez nadzora.

Zastita od previsoke temperature sistema i visokog pritiska-Sistem poseduje ventil za zastitu od visokog pritiska,koji se otvara kada je pritisak 7 bara.Takodje kada temperatura dostigne 90 stepeni,otvara se venil za zastitu od previsoke temperature.

Sve u jednom setu-Cevni kolektor,elektro grejac od 1500 W,upravljac sa vremenskim podesavanjem,jos jedan temperaturni senzor,sigurnosni ventili za zastitu od previsoke temperature i previsokog pritiska(na 90 stepeni odnosno 7 bara),magnezijumski stap za zastitu od korozije.Ovi sitemi se proizvode u veličinama od 150l, 200l, i 240l i 400l. Za veće potrošače (apartmani, hoteli...) koristi se sistem sa akumulatorom toplote, čija je zapremina od 500 do 3000 litara.

Pomoću eksternog izmenjivača toplote (buffer) sa visokim stepenom iskorišćenja voda koja se koristi ne dolazi u kontakt sa grejnim fluidom. Pored pripreme tople vode, pomoću ovakvog sistema postoji mogućnost i grejanja objekata, u zavisnosti od zapremine instaliranog sistema.

EKSTERNI IZMENJIVAC TOPLOTE (BUFFER)

Toplotni senzor koji se nalazi u izmenjivacu toplote stalno meri trenutnu temperaturu u sistemu. Digitalni kontroler vrsi poredjenje trenutne i zadate (zeljene) temperature vruce vode, i na osnovu tih podataka kontrolise brzinu protoka vode u cirkulacionoj pumpi, ciji je maksimalni protok 40l/min. Tako na izlazu uvek postoji vruca voda odredjene temperature.

-konstantna odredjena temperatura na izlazu pomocu elektronske kontrole

-podesivost temperature vruce vode od 10 do 70 stepeni

-modul cirkulacione pumpe dostupan kao opcija uz doplatu

-visoki stepen iskoriscenja pri malim povratnim temperaturama

-stabilna metalna konstrukcija za zidnu montazu

-jednostavna instalacija i odrzavanje (instaliran elektronski kontroler)

-izolaciona kutija dimenzija 790 mm mm/450 mm/225

-kompatibilnost sa vise izvora toplote (kotao na cvrsto gorivo, solarni kolektori...)

-bez obzira na temperaturu vode u akumulacionom bojleru, postoji neophodan protok vode zbog zastite od kamenca

Karakteristike:


-samostalna optimalna regulacija elektronskog kontrolera

-prikaz stanja na SD kartici (SD kartica nije ukljucena)

-racunanje primljene toplote pomocu signala iz direktnog senzora

-mogucnost rucnog podesavanja

-mogucnost prikljucivanja dodatnog izvora toplote (opcija za dogrevanje)

-povratak cirkulacione vode u bojler

-alarmno upozorenje

-prikaz svih dodatnih informacija na displeju

-slikovit prikaz aktivne operacije

-meni na vise jezika

-RS232 interfejs (mogucnost nadogradnje softvera)